20.2.07

20/02/07- Kashba


KASHBA – Τέλη Νοεμβρίου 2004


Τις τελευταίες μέρες της θητείας μας, της περιβόητης – για εμάς – 285, είχαμε συναντηθεί 2-3 φορές σε ένα μαγαζί της Θεσσαλονίκης, το Kashba (ή Badla κατά τον Britneyόφιλο μισάνθρωπο Brad Pittίδη) και είχαμε συμφωνήσει μεταξύ σοβαρού και αστείου (σοβαρά το είχαμε συμφωνήσει, αλλά τελικά δυστυχώς δεν το τηρήσαμε και είπα να το περάσω έτσι) να συναντιόμαστε εκεί –αν όχι πολύ συχνά- τουλάχιστον κάθε 24-25 Νοεμβρίου, δηλαδή σε κάθε επέτειο απόλυσής μας από τις τάξεις του Ε.Σ.
(Από μια από αυτές τις ιστορικές συναντήσεις είναι και οι παραπάνω με κινητό τραβηγμένες φωτογραφίες – όποιος έχει κι άλλες ας μου τη στείλει να τις δημοσιεύσω).
Τελικά, όμως η υπόσχεση αυτή δυστυχώς αποδείχθηκε ψεύτικη και καταχωρήθηκε στο χρονοντούλαπο στο αρχείο των απραγματοποίητων υποσχέσεων του τύπου «θα σε πάρω για να πάμε για κάνα καφέ» (ξέρετε, αυτό που όλοι μας έχουμε πει ή έχουμε ακούσει όταν συναντήσαμε κάποιον φίλο από τα παλιά...).

Εκεί, θυμάμαι, είχαμε αράξει ρουφώντας ναργιλέδες με διάφορες γεύσεις, όταν επιστρέψαμε από το 424, όπου είχαμε πάει για να βγάλουμε τις ακτινογραφίες μας για να βεβαιώσουμε ότι απολυόμαστε υγιείς και ότι τελικά τζάμπα παραπονιόμασταν ότι ο στρατός αποτελεί κάτι το κακό και ανθυγιεινό...
Αν θυμάμαι καλά, τη «μέρα των ακτινογραφιών» ήμασταν στο Badla εγώ, ο Κούλης ή «Άρης μια ζωή» , ο Κύρος ή «Και τί έγινε ρε μαλάκες που είμαι θαλαμοφύλακας και είμαι μόνο με το σώβρακο;» ή «Dimerdaς»(καλά για αυτήν την περίπτωση θα ακολουθήσει ολόκληρο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ), ο Πάντσιος ή Γιάντζιοζν ή “Maxpowerάς”, ο Κούγιου ή «Μπα! Μπα!» ή «Δε παίζει» ή «Εγγύηση» ή «Φραπεδιέρης» και ο Σεβαστό ή «Όταν κοιμάμαι οι μύγες κάνουν πάρτυ στο στόμα μου, αλλά δε παίρνω πρέφα». Σε μια απ’ αυτές τις συναντήσεις ήταν στην παρέα μας και ο φίλος – τι μεγαλόψυχοι, αν και από άλλη Σειρά – Β.Π.(όχι Βόρεια Πύλη) ή «Λέγε με το δεξί χέρι του Τραχαμπάμ» ή «Ο σκαραβαίος μου πάει σφαίρα».

Τις προάλλες, λοιπόν, που περνούσα από τη γειτονιά αυτή και καθώς γύρισα με νοσταλγία να κοιτάξω το Kashba (ναι Κούλη, το Badla εννοώ) και να βουτήξω στη σήραγγα του χρόνου για να με βγάλει στα τέλη Νοεμβρίου του 2004 και να ξαναζήσω για λίγο εκείνες τις περίεργες μέρες, χαλάστηκα περισσότερο απ’ ότι περίμενα... Ο λόγος; Ο λόγος είναι ότι πλέον δε θα έχουμε την ευκαιρία να τιμήσουμε την υπόσχεσή μας για reunion στο Kashba, γιατί το μαγαζί θα υπάρχει πια μόνο στις αναμνήσεις μας: KASHBA – ΤΕΛΟΣ. Διαπίστωσα ότι όχι μόνο έκλεισε, αλλά και ότι στη θέση του ετοιμάζεται ένα κατάστημα ηλεκτρικών ειδών ή ασφαλιστικό γραφείο ή κάτι τελείως άσχετο – δε θυμάμαι ακριβώς, ξενέρωσα τόσο πολύ εκείνη τη στιγμή, που δεν έχει σημασία το είδος της γαμωεπιχείρησης.

Χαλάστηκα τόσο, σχεδόν όσο, όταν κατά τις τελευταίες μέρες της 285 και καθώς ήμουν ξαπλωμένος σε ένα από τα κρεβάτια του ΛΥΠ, κοίταξα στο ακριβώς από πάνω κρεβάτι και είδα το «συνθηματάκι» που με είχε γεμίσει με χαρμολύπη:

«285 ΤΕΛΟΣ»...

11 σχόλια:

Ploutwnios είπε...

Προσοχή, προσοχή!!! Ο Felix άφησε μήνυμα και επειδή φοβάμαι μήπως δεν το δείτε επειδή άλλαξα λίγο τη μορφή του blog, κάνω copy-paste το μήνυμα που άφησε στα comments της 15-02-2007.

Με αγάπη, ο οικοδεσπότης σας.


Felix said...
Λοιπόν, μόλις ξεμπερδέψτε από την σπηλιά του Πλουτώνιου περάστε κι από μένα, δηλ. απ¨την ταβέρνα του Βισμούθιου (υποσημείωση για υπηρετούντες στον Λόχο Τεχνικού που ίσως μάς κατασκοπεύουν και αναρωτιούνται ποιός είναι ο Βισμούθιος: "άς το καλύτερα, φίλε... ίσως σε μιά άλλη ζωή να γεννηθείς με εγκέφαλο...)

Πώς περνάτε ρε ανωμαλιάρηδες; Ακόμη λάδι στα κωλαράκια βάζετε;
Αυτό το θυμάμαι καθημερινά, κάθε φορά που βάζω όντως λάδι στο κωλαράκι του γιού μου Κίμωνα-Κλέαρχου, όταν αλλάζω πάνες... Εδώ ταιριάζει το παλιό τραγούδι "Πώς καταντήσαμε, λοχία, ποιός είμαι εγώ, ποιός είσαι εσύύύύ;..."
Filakia apo to Belgio. As einai kala o Ploutoniow pou mas enose...

Ploutwnios είπε...

Καλέ μου φίλε Δόγκανε (φαντάζομαι δεν έμαθες ακόμη ποιός είναι ο Δόγκανος ε;), στείλε αν θέλεις στο e-mail μου όποια/ες photo του Κίμωνα σου αρέσει/ουν περισσότερο για να την/τις δημοσιεύσω εδώ και να καμαρώσουμε όλοι μαζί (ακόμη και οι κατάσκοποι του Τεχνικού - δε χρειάζεται πολύ μυαλό αυτό) το γιόκα σου.

blind wolf είπε...

Προφέσορα να σου ζήσει ο μικρός!!Πότε να έρθουμε στο Βέλγιο να σε δούμε?? Καλά ρε Σατανιστή και που θα συναντιόμαστε τώρα???

Frapedieris-Den paizei! είπε...

Kala re vromiarides! 8a erxeste spiti mou na sas fiaxnw egw sinarpastikes Frapes! Alla gia arxi lew na pame pros kilkis meria! Na doume tin kiria Kouli! Vazw amaxi perimenw wra kai mera Psi8ite zwdana!



Y.G H mama tou Loxou!
Giwrgos Kougioumtzopoulos!
6979175000 til!

molina είπε...

Χα χα χα! Πάντως για να πω την αμαρτία μου : ποιος είναι ο Βισμούθιος;;; Λαμόγια!
ΥΓ 1 Καλώς τον κι ας άργησε... Το φραπεδιέρη εννοώ...
ΥΓ 2 "πάρτυ στο στόμα..."; Α ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ!!!

molina είπε...

Ο Τοτός και η αδερφή του ‘το κάνουνε’ στη σοφίτα. Ξαφνικά ανοίγει την πόρτα ο πατέρας τους :
- Τοτέ τι κάνετε εδώ;;
-Γαμιόμαστε!!
-Α, και εγώ νόμιζα ότι καπνίζετε….

Α ΧΑ ΧΑ ΧΑ Απο τα πιο γαμάτα ανέκδοτα losers! Adios!

molina είπε...

Ο Spider-man, o Superman και o Batman βρίσκονται νεκροί σε ένα δρόμο. Ποιος τους σκότωσε;

Εδώ σας θέλω γατάκια... Σε 24 ώρες η απάντηση...

Ploutwnios είπε...

Ο Πούλμαν!!!

Α ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ!!!!

Κουλικάκι γατάκι!

Στον παλιό;;;

blind wolf είπε...

Α ρε Κυριακόπουστα μας ξεπάγιασες ρε μαλάκα με τα σούπερ ανέκδοτα!!Κούγιου τι γίνεται ρε παίχτη??Είμαι μέσα για killkiss(σωστός Κούλη??)

molina είπε...

Πουστράκια το ξέρατε ε? Το επόμενο είναι για να δω πόσο γατάκια είστε (Λοχία και επιλοχία di merda κ για σας χτυπάει η καμπάνα...)
Καταρχήν (ή καταρχάς, γιωτά με τα goodyear??) έχουμε δύο κέρματα.
Μιλάμε για δραχμές, όχι Ευρώ. Το ένα από αυτα δεν είναι δεκάρικο. Πως με δύο κέρματα θα συμπληρώσουμε 30 δραχμές? Losers!!

ΥΓ. Νιάου βρε γατούλες κανονίστε καμιά εκδρομούλα στο kill bill, εεε Κιλκίς! Άντε θα σας πάς βόλτα και στην παραλία μας! Κανονίστε με τη φραπεδιέρισα!

Ploutwnios είπε...

Προφανώς έχουμε ένα δεκάρικο και ένα εικοσάρικο.

Άθροισμα 30 δραχμές.

Το ένα από τα δύο κέρματα δεν είναι δεκάρικο, είναι εικοσάρικο. Το άλλο όμως είναι δεκάρικο.Δεν είπες ότι κανένα δεν ειναι δεκάρικο, αλλά το ένα.

Σωστά; Ή κάνω λάθος;