14.5.07

ΑΠΟΡΙΕΣ ΕΝΟΣ ΑΚΑΛΑΙΣΘΗΤΟΥ ΠΕΡΙ ΜΟΔΑΣ

Τις προάλλες που περιπλανιόμουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, κάποια στιγμή τα βήματά μου με οδήγησαν σε μια από τις πιο αγαπημένες μου βιτρίνες της πόλης. Μια βιτρίνα που αγαπώ ιδιαίτερα γιατί κάθε φορά που την κοιτάζω μου χαρίζει απίστευτες στιγμές γέλιου, αλλά και υγιούς και εποικοδομητικού προβληματισμού για τη βλακεία που δέρνει ένα σημαντικό μέρος του ματαιόδοξου πληθυσμού-κοπαδιού αυτής της χώρας. Κάθε φορά λοιπόν που έχω την τύχη να συναντήσω αυτό το μυθικό κατάστημα και αφού στεγνώσουν τα δάκρυα (από τα γέλια και τη συγκίνηση) στα απορημένα μου μάτια, αναρωτιέμαι πόσο πρόβατα και θύματα του marketing και της νοοτροπίας «όσο πιο ακριβό ένα ρούχο, ΣΙΓΟΥΡΑ και πιο καλό» μπορούν να είναι τα δίποδα κατοικίδια που ακούνε (τιμητικά, όχι ουσιαστικά) στον περιγραφικό χαρακτηρισμό «άνθρωποι».

Το τελευταίο σοκ το έφαγα πριν ολίγων ημερών. Περπατούσα αμέριμνος, καθώς έπεσε το μάτι μου σε ένα συνολάκι όνειρο: ένα μαύρο φορεματάκι με κάτι trendy μπαλώματα-τσιρκονούφαρα «η χαρά του Ταμτάκου», δύο υπέροχα κόκκινα πα-πούτσια που ξυπνούν σε κάθε αρσενικό που σέβεται τον εαυτό του αναμνήσεις από την τελευταία του επίσκεψη σε οίκο ανοχής ή/και στιπτητζάδικο και ... και... (ούτε να το πω δεν μπορώ, μου κόβεται η ανάσα)...ένα ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ καπέλο (ή καπελίνο να το πω;)! Το κερασάκι στην τούρτα.


Στην αρχή υπέθεσα (ο άσχετος, ο ακαλαίσθητος, το βόδι) ότι το καπέλο δεν αποτελεί μέρος του συνόλου προς πώληση, αλλά ότι απλά στολίζει την κούκλα της βιτρίνας ως μια λίγο πιο εκκεντρική πινελιά στον ενδυματολογικό καμβά (λέγε με Φου Μαν Τσου ή Κουνγκ Φου ή Μιγιάγκι).

Πόσο λάθος έκανα!

Συνολική τιμή: 1986 euros!!! 1986 euros για να ντυθεί κάποια (ή κάποιος, οι καιροί είναι περίεργοι...) κινέζα πόρνη-μέλος τσίρκου! Αξίζει πιστεύω...

Άντε να προσπέρασω την τιμή του φορέματος, αλλά την τιμή αυτού του καπέλου δεν μπορώ να την προσπεράσω! 126 euros για αυτήν την βαμμένη με μαύρο σπρέυ κωνικού σχήματος ΨΑΘΑ! Ήμαρτον! Προσπάθησα να δικαιολογήσω την τιμή του καπελίνου με πολλούς τρόπους, π.χ. ότι θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως θήκη για σπόρια, φωλιά άστεγων χελιδονιών, mini καθικάκι για ξωτικά κ.α., αλλά απέτυχα παταγωδώς! Μπορώ να συλλάβω την έννοια του απείρου, τη θεωρία της αιώνιας επιστροφής του Νίτσε, τους λόγους αποκλεισμού της Κύπρου από την Euro-βύζιον, αλλά όχι αυτό!!! Όχι αυτό!!!

Αύριο πρωί-πρωί, θα πάω να το αγοράσω....

30 σχόλια:

Νek είπε...

Το απόλυτο κείμενο με σοβαρούς προβληματισμούς που προκαλεί ατελείωτους γέλωτες!!

Με άκουσε η γειτονιά διαβάζοντας τη περιγραφή σου!
ΧΑΧΑΧΑΧΑ

Ploutwnios είπε...

Καλά το είχα καταλάβει ότι είσαι άνθρωπος με πολύ καλή αίσθηση του χιούμορ...

Ανώνυμος είπε...

Kalimera Ploutw, Poli kalo to keimeno sou kai se genikes grammes semno tha to elega...

blind wolf είπε...

"Κινέζα πόρνη μέλος τσίρκου"!! Αδαή Πλουτώνιε..Αυτό το σύνολο είναι η πεμπτουσία της ενδυματικής τέχνης.Το αποκορύφωμα της βελόνας!Η όαση της κλωστής στην έρημο της καγκουριάς!Πώς τα λέω ο καριόλης..

blind wolf είπε...

mini καθικάκι για ξωτικά!! Τον πούστη τι είπε πάλι..

blind wolf είπε...

Α!ξέχασα.. ΧΑ!ΧΑ!

blind wolf είπε...

Το Σάββατο θα έχουμε τρελή συνάντηση..έρχεται ο Κυριακόπουστας!

Ploutwnios είπε...

Άντε να δούμε...

DR PAKO® είπε...

Χαιρε,πλουτω!Πολυ καλο το κειμενο και ακομα καλυτερη η εικονα που με οδηγησες να πλασω στο μυαλο μου:κινεζα πορνη μελος τσιρκου!Βλεπεις,αυτος ο συνδυασμος ειναι απιαστο ονειρο ζωης:ψηλη,ξανθια,καλλιγραμμη,με πλουσιο στηθος,σφιχτο πισινο,γερμανιδα ή σουιδεζα με...κινεζικη καταγωγη αρα και κινεζικα ματια(ασε που για να δουλευει σε τσιρκο θα ειναι και ευλυγιστη!)!Σωστος?Μαλλον απαιτητικος...Οσο για τα προβατα που αναφερεις στο κειμενο σου,ειναι πολλα εκει εξω...για να μην πω ειμαστε...Να εισαι καλα...ΑΒΕ,ΠΛΟΥΤΩΝΙΕ!

Ploutwnios είπε...

Ave Pako! Όχι απαιτητικός, σωστός φίλε μου Pako, σωστός...

Ανώνυμος είπε...

Ολυμπιακάρα, τώρα ΚΑΙ στην Ισπανία!!

Όσο καιρό είμαι εδώ, έχω δει φιλάθλους με φανέλες της Θέλτα, της Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Εθνικής Ισπανίας, της Πόρτο -όταν πήγα στη γειτονική χώρα- κλπ... Δεν περίμενα όμως ότι θα δω και φίλαθλο με φανέλα του Γάβρου (Στολτίδης, 6)!! Βλέποντάς τον, σκέφτηκα ότι μπορεί να υπάρχει κι άλλος Έλληνας φοιτητής Erasmus εδώ εκτός από ένα παλικάρι που είχα γνωρίσει πριν καιρό. Κι όμως όχι, όταν του μίλησα μου είπε ότι είναι Ισπανός και έχει μια αγαπημένη ομάδα σε κάθε χώρα, κι όταν πήγε πέρσι στην Ελλάδα για διακοπές αγόρασε τη φανέλα του Γάβρου... Α ρε Ιεροκλή η χάρη σου φτάνει μέχρι την Ιβηρική....

Ploutwnios είπε...

Μάλλον του άρεσαν τα χρώματα...ΔΕΝ εξηγείται αλλιώς...

dems είπε...

Plouto! Πως θα έβλεπες τον εαυτό σου μόδιστρο;;; Μετά απ' αυτά που διάβασα στο ποστ, θεωρώ ότι μια νέα πολλά υποσχόμενη καριέρα σου ανοίγεται... Σοβαρολογώ! Και πρέπει να σοβαρευτεί και η μοδα επιτέλους - θα βοηθήσεις;;;

Ploutwnios είπε...

Αφού μου το ζητάς εσύ, δε μπορώ να αρνηθώ τη βοήθειά μου. Ό,τι θέλει η φίλη μου η Demyτρούλα!
'Ηρθε η ώρα για την εξυγείανση του χώρου της μόδας...

she smiles είπε...

olo epaggelmatikes protaseis eisai demy...prosexe giati etsi tha ta xaseis ta periodika...apo aleksiptwtisth!

Ploutwnios είπε...

Όλο με τον καλό λόγο είσαι παλιόγατα...

she smiles είπε...

eides?

Ploutwnios είπε...

Δε σε ξέρω νομίζεις..;

- sklir - είπε...

v for vendouza

she smiles είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
she smiles είπε...

to kapelaki pleon leipei apo thn bitrina...
mhpws to agorases kai to xarises pouthena?

Ploutwnios είπε...

Μάλλον έπιασε τόπο η διαφήμιση που έκανα τεχνιέντως και έγινε ανάρπαστο το καπελάκι! Εκτός κι αν περνούσε από τη γειτονιά κανένα ξωτικό με στομαχικές διαταραχές και το χρειάστηκε επειγόντως...

Υ.Γ.:Πες την αλήθεια! Το αγόρασες ε;

Grigsgr είπε...

Πάντως plouto my boy απο οτι βλέπω απο το κείμενο που έγραψες, δίνεις σημασία στη λεπτομέρεια. Είμαι ενθουσιασμένος μαζί σου. Μπράβο, μπράβο. Αυτά τα κρυφά ταλέντα να βλέπουν όλοι. Plouto ένα ασστέρι γεννιέται...

Ανώνυμος είπε...

aderfe eisai trelos pou leei kai h paola.sagapo aderfe giati eisai diamanti.loxias o bosnios

blind wolf είπε...

Εεπ!!έχουμε κι άλλο Λοχία??

blind wolf είπε...

Πέρασα προχθές απτο μαγαζί και το είχαν βγάλει γαμώτο!!είχε κάτι άλλα τσιρκοφορέματα..

Grigsgr είπε...

Δεν κατάλαβα όμως κάτι ρε συ πλούτο.
Γιατί περνάς μόνο απο εκεί και δεν περνάς και απο τα Notos στην τσιμισκή να δεις και τις εκεί βιτρίνες;
Κι εκείνες έχουν γέλιο. Ότι να'ναι.

Ploutwnios είπε...

Λόχα, πράγματι υπάρχει κι άλλος Λοχίας στην παρέα μας. Πρόκειται για τον πολύ καλό μου φίλο (βλ. αδερφός) Δημήτρη, ο οποίος είναι μόνιμος Λοχίας και μάλιστα μάχιμος με θητεία σε Βοσνία και δε συμμαζεύεται. Όταν ήμασταν Αργυρούπολη και κινδύνευα να τον πιώ επειδή έλειπε από το όπλο μου ένα πυράκι (δεν έχω ιδέα πώς γράφεται), αυτός με ξελάσπωσε. Θυμάσαι Δημητράκη; Thanx και πάλι!

Το ξέρω ότι λείπει το φόρεμα. Μη μασάς όμως, γιατί ακολουθεί και το αντίστοιχό του σε αντρικό (βλ. επόμενο -ήδη έτοιμο- post). Σε άλλο μαγαζί. Δόξα τω Θεώ, έχουμε πολλά τσιρκοακριβομάγαζα!

Μην ανησυχείς φίλε μου Γρηγοράκη, περνάω από πολλά τσιρκομάγαζα της πόλης και φεύγω με δάκρυα στα μάτια από τα γέλια (με τη συνοδεία σχετικών μπινελικίων). Το τελευταίο μαγαζί της πόλης που σπονσοράρει το αμέσως επόμενο post έχει σαν όνομα το επίθετο του ιδιοκτήτη του, το οποίο έχει σχέση με κάποιο καιρικό φαινόμενο...

felix είπε...

Val,
kalispera kai suggnomi pou chathika kai tha xana-chatho (einai i periodos ton synechon taxidion i legomenon apostolon -"missions"- ek ton opoion eytychos i perissoteres den einai impossible).
Mou arese poly to keimeno sou, toso os glossa, oso kai os ousia. Genika i mechi me ton achalinoto katanalotismo epivalletai pia, idiaitera se mia chora san tin Ellada, opou ena megalo meros tou plithysmou den echei vrei allon tropo auto-prosdiorismou para monon i katanalosi, me vasi tin archi oso pio achristo -toso kalytera (giati ta aparaitita kai chrisima ta agorazoun oloi).
Chaireto kai aspazomai tin kritiki sou kai nomizo oti tetoies fones prepei na akougontai pio sychna. Dystychos, se mia chora san tin Ellada an les auta pou les den enantionesai monon se enan tropo zois kai aisthitikis, alla thigeis kai terastia emporika symferonta ta opoia tha se katapolemisoun mechri thanatou 9to xereis alloste oti i kyria oikonomiki drastiriotita akomi kai se mia megali poli san tin Thessaloniki einai to lianiko emporio, to opoio zei kai pethainei me vasi to poso se peithei na agorazeis achrista pragmata). So, watch your back brother! But know that we'll be right behind you to cover you, just like in the good old days, when we were attacking up the hills of Kilkis, having just come out of the helicopter! (Oi parapano ennies itan poly polyplokes gia na ekfrasthoun se ellinika...)
Filia kai eilikrinis agapi gia ton nou sou,
Felix

Ploutwnios είπε...

Γειά σου καλέ μου φίλε Αργύρη!
Μας έλειψε η παρουσία σου εντός, αλλά και κυρίως εκτός blog. Μαύρα μάτια κάναμε...
Διαγράφεται στον βαθύ ορίζοντα κάποια πιθανότητα να μας έρθεις στα πάτρια εδάφη;
Όποτε μπορείς να μπαίνεις στο blog και να μας λες τα νέα σου. Δε χρειάζεται να λες κάτι σχετικό με το τρέχον post. Τα posts ούτως ή άλλως είναι αφορμές για να τα πούμε λίγο.

Να προσέχεις τον εαυτό σου και πολλά φιλιά στον Κίμωνα και την Uli!